Stoke City 1:0 Chelsea FC

Nejde to s Mourinhem, nejde to ani bez něj. Chelsea předvedla na půdě Stoke velice dobrý výkon, který ale nekorunovala kýženým gólem. Potters se naopak prosadili z ojedinělé šance, kterou vítězně zakončil Arnautović. Chelsea tak zažívá nejhorší vstup do soutěže od roku 1978, kdy sestoupila. Navíc vytvořila rekord v porážkách týmu, který obhajuje titul. Z 12 zápasů jich prohrála už 7!

Nutno však přiznat, že Blues byli v prvním poločase (a vlastně i v celém zápase) jasně lepší, míč drželi na nohách více než dvě třetiny času a připravili si několik šancí. To všechno až poté, co Pedro nechtěně kopačkou rozbil nos Pietersovi, který se celý zbytek svého působení na trávníku trápil se zakrváceným obličejem.

Ve čtrnácté minutě Londýňané vedli ojedinělý brejk, který po Hazardově pasu mohl zakončit Ramires – ten ovšem na míč dosáhl jen špičkou a mířil vedle. Domácí si v prvním dějství vytvořili všehovšudy jednu příležitost, zakončoval ji bývalý hráč Blues Glen Johnson. Bojan mu přihrál míč do vápna a Johnson se p krátké kličce dostal i ke střele – tu však lapil hbitý Begović.